Incepe un business de reseller web hosting

Incepe un business de reseller web hosting

Sfaturi pentru a incepe un business de reseller web hosting

Industria web hosting-ului este una foarte tentanta pentru multi intrucat este vorba despre o afacere care nu necesita investitii foarte mari la inceput. Insa, tocmai acest lucru duce la esuarea multor afaceri din acest domeniu. Totusi, sunt persoane care daca reusesc sa supravietuiasca pe o piata din ce in ce mai competitiva timp de un an atunci au sanse reale de a se extinde.

Pentru a deveni un reseller web hosting sunt atat de multe lucruri de luat in considerare insa, inainte de a porni la drum luati in considerare si sfaturile noastre.

  1. Intelegerea nivelului de experienta proprie

Niciodata nu poti spune ca le stii pe toate. Insa, daca iti evaluezi nivelul de cunostinte si atu-urile atunci vei sti din start ce poti sa oferi si ce nu. Apoi, trebuie sa intelegi de ce iti doresti sa intri in industria web. Daca esti o persoana care are succes in vanzari sau marketing, sau chiar detii deja propria agentie, atunci web hosting-ul va deveni ceva optional.

  1. Alegerea serviciului de hosting potrivit

Daca optezi pentru pachete reseller web hosting vei putea sa gasesti mai multe pachete potrivite. De exemplu, poti sa incepi sa revinzi servicii de gazduire pentru blog-uri, site-uri de prezentare sau magazine online mici. Iar de aici in functie de ceea ce iti doresti poti sa construiesti afacerea mai departe si sa te dezvolti.

  1. Stabileste bugetul si costurile

Pentru a avea profit, nu doar pentru a recupera suma investita, sunt necesare calcule exacte pentru fiecare etapa. Ca reseller web hosting trebuie sa stabilesti un nivel al preturilor rezonabil insa, trebuie sa includa si procente din cheltuiala pe care ai facut-o in stadiul initial. Astfel, in momentul in care tragi linie sa nu fii in situatia de a fi pe minus.

  1. Analizeaza piata

Stabilirea preturilor si a serviciului trebuie realizata dupa un studiu de piata care sa se bazeze pe nevoile consumatorilor si concurenta. Categoric nu vei putea avea preturi mai mari decat nivelul mediu al pietei chiar daca serviciile sunt ireprosabile. Stabileste publicul tinta si ofera clientilor ceea ce isi doresc.

  1. Creeaza un brand

Nu trebuie sa uiti de promovare dar mai ales de construirea unei imagini. In orice afacere de succes branding-ul joaca un rol deosebit de important. Chiar daca este vorba despre un reseller aveti nevoie de un mod de identificare pe piata si o prezenta online impecabila. Un logo profesionist, un slogan original, pachetele de hosting afisate impreuna cu preturile lor, un website responsive si date de contact reprezinta cel mai important lucru pe care trebuie sa il faceti atunci cand demarati un business in mediul online.

Acestea reprezinta doar cateva sfaturi pentru a putea porni cu dreptul intr-o afacere de reseller web hosting. Prin a va construi un nume pe piata dar si prin a planifica fiecare etapa a afacerii veti putea sa supravietuiti pe piata si sa castigati clientii de partea dumneavoastra.

Insa, cel mai important sfat pe care vi-l putem oferi este sa nu renuntati intrucat un astfel de business inseamna multe ore de munca dar si implicare.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.