De ce sa alegi un server dedicat?

server-dedicat

Cum poti afla daca ai nevoie de un server dedicat pentru afacerea ta si mai ales cum te poate ajuta sa obtii o performanta mult mai buna decat ceea ce ai in momentul de fata?

De asemenea, daca site-ul tau consuma multa memorie, daca ai un trafic mare catre site-ul tau sau daca este necesar sa ai un spatiu de stocare mult mai mare si esti in cautarea unei astfel de solutii atunci cu siguranta un server dedicat este ceea ce ai nevoie pentru afacerea ta.

Serverele dedicate sunt echipamente care se pot inchiria de la companiile de profil avand avantajul de a profita la maxim de avantajele pe care acestea le ofera.

Serverul este proprietatea companiei de hosting si de obicei este amplasat intr-un centru de date.

 

Aspecte privind alegerea unui server dedicat

 

In momentul in care alegeti un astfel de server dedicat puteti selecta dintre mai multe tipuri cu configuratii diverse iar alegerea trebuie sa se bazeze pe necesitatile pe care le aveti in momentul de fata dar si cele viitoare. Daca nu dispuneti de suficiente resurse sau de capacitatea tehnica pentru intretinerea hardware-ului sau nu aveti un angajat care sa se ocupe de aceasta sarcina atunci recomandarea noastra este sa optati pentru un server dedicat administrat.  Cu toate ca un server dedicat administrat este mai costisitor o data cu trecerea timpului veti constata ca un astfel de demers este unul mai mult decat rentabil pe termen lung. Insa exista si companii care ofera posibilitatea inchirierii unui server dedicat cu administrare gratuita pe intreaga perioada contractuala.

Principalul avantaj al unui server dedicat este acela ca site-ul dumneavoastra nu imparte resursele cu alte site-uri iar astfel totul devine mai performant, mai securizat si va prezenta mai multa stabilitate. Aceste 3 elemente sunt deosebit de importante pentru buna functionare a site-ului. De asemenea, o data eliminata partea in care impartiti site-ul cu altii puteti sa va bucurati de mai multa flexibilitate. Practic, o data ce detineti un server dedicat pe care il utilizati numai dumneavoastra puteti sa il configurati dupa bunul plac, sa modificati hard disk-ul, instala sau dezinstala aplicatii sau sa schimbati sistemul de operare.

 

Serverele dedicate – o solutie sigura pe termen lung

 

Fata de alte solutii de gazduire, un server dedicat este o optiune mult mai buna ce se datoreaza performantelor mult mai ridicate pe care le ofera dar si datorita componentelor de ultima generatie care il compun. Chiar daca creste brusc traficul pe site-ul dumneavoastra, acesta se va incarca mult mai repede si, dupa cum bine se stie, un site care se incarca repede aduce si clienti noi.

Si nu in ultimul rand, aceste servere dedicate aduc cu sine securitate maxima, din moment ce sunteti singurul care are acces la server. De asemenea, un server dedicat are o adresa IP unica ce garanteaza faptul ca nu veti fi inclus pe o lista neagra in cazul in care un utilizator pe server realizeaza anumite actiuni.

Solutia aceasta este una deosebit de avantajoasa atunci cand este utilizata in mod corespunzator cu un hosting si un furnizor potrivit.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.